Популярные записи

«Лента» является крупной продуктовой розничной сетью на территории России по числу входящих в нее магазинов, а также является одной из крупнейших по объемам продаж. Каждый год..
Читать дальше
Очистит другие вирусы и нежелательные программы из вашего компьютера. Надо удалить все ветки реестра, а именно ключи, имеющие отношение к вредоносной программе, все же осуществлять данное..
Читать дальше

Купон то да се


купон то да се

приятели от училище имаха село и го посещаваха редовно. Едва ли трябва да обяснявам как веднага се захванах да режа малините и почти веднага баба се захвана да вади бодли от ръцете. И, отделно, смигване с потупване към @petyosi (първото IT, което съм виждал да прави разсад). Хора, които са дали действително всичко мило и драго, за да избягат от селото и по-лошото от земята. Моето беше двойно, защото обожавам малини и мисълта, че трябва да ги отрежем, ме стресна. Има една дупка в поколенията, която зее между хората като дядо ми (сега наближаващ 90 години) и днешната младеж. Като отскоча до Бургас не ми се седи в града, а гледам да отида до село. Започвам да си говоря с Марти за нещо, при което шофьора ме прекъсва и казва "Ей, много е хубаво времето". А когато вярваш в нещо и влагаш някаква страст, то не само си личи, то блика и пълзи наоколо, заразява. Понякога има и снимки.

После отново започва да расте. Сигурно затова винаги кокалчетата на ръцете му бяха побелели от стискане на волана. През това лято (и още много следващи) научих защо се разсаждат ягодите, до къде да отрежа лозовата пръчка, как най-лесно да вадя картофи без да ги цепя, защо понякога вадата трябва да е широка или тясна, какво се прави с окосената трева, как се точи. Обяснявах какъв сос с какво месо каква салата и всякакви подробности, а когато шофьора спря колата попита "А тоя сос със сирената как го правиш?". Мисля, че проумяването на жизненият цикъл на плодовете и зеленчуците е повратен момент в моето детство. Толкова съм изнервена, че първия човек, който ми промокоды bets gg каже една дума накриво ще отнесе много здрава кавга. Обаче дядо ми обясни, че от което клонче съм брал малинки вече няма сили да роди нови малинки догодина, затова трябва да го махнем, че да може да има място за другите клончета и съответно малинки. Добрите ви намерения да им дадете работа ще се разбият в стената на неграмотната безработица. Чак в по-късни години разбрах, че той всъщност не е бил особено добър шофьор и разговорите в колата в никой случай не са го улеснявали. Като няма други алтернативи книги по темата ще прелистя, саксийки с подправки ще наредя. И то не само за неща като вади, колци и маркучи, а покълване, грижи, лекуване на растенията Помня как веднъж ми даде една лозарска ножица, за да му помогна да подреже малините.


Карта сайта